Biopolym. Cell. 1986; 2(3):124-129.
Структура та функції біополімерів
Визначення залежності фактора кооперативності при плавленні ДНК від іонної сили
1Козявкін С. А., 1Міркін С. М., 1Амірікян Б. Р.
  1. Інститут молекулярної генетики АН СРСР
    Москва, СРСР

Abstract

Отримано значення фактора кооперативності в широкому діапазоні іонних сил. Показано, що при зменшенні концентрації натрію від 1 до 0,01 М величина фактора кооперативності падає на три порядки, причому за високих іонних сил вона змінюється слабкіше, ніж за низьких.

References

[1] Anshelevich VV, Vologodskii AV, Lukashin AV, Frank-Kamenetskii MD. Slow relaxational processes in the melting of linear biopolymers: a theory and its application to nucleic acids. Biopolymers. 1984;23(1):39-58.
[2] Amirikyan BR, Vologodskii AV, Lyubchenko YuL. Determination of DNA cooperativity factor. Nucleic Acids Res. 1981;9(20):5469-82.
[3] Panyutin I, Lyamichev V, Mirkin S. A structural transition in d(AT)n.d(AT)n inserts within superhelical DNA. J Biomol Struct Dyn. 1985;2(6):1221-34.
[4] Kozyavkin SA, Naritsin DB, Lyubchenko YuL. The kinetics of DNA helix-coil subtransitions. J Biomol Struct Dyn. 1986;3(4):689-704.
[5] Fixman M, Freire JJ. Theory of DNA melting curves. Biopolymers. 1977;16(12):2693-704.
[6] Gruenwedel DW. Salt effects on the denaturation of DNA. 3. A calorimetric investigation of the transition enthalpy of calf thymus DNA in Na2SO4 solutions of varying ionic strength. Biochim Biophys Acta. 1974;340(1):16-30.
[7] Gruenwedel DW. Salt effects on the denaturation of DNA. IV. A calorimetric study of the helix-coil conversion of the alternating copolymer poly[d(A-T)]. Biochim Biophys Acta. 1975;395(3):246-57.
[8] Yanisch-Perron C, Vieira J, Messing J. Improved M13 phage cloning vectors and host strains: nucleotide sequences of the M13mp18 and pUC19 vectors. Gene. 1985;33(1):103-19.
[9] Gotoh O. Prediction of melting profiles and local helix stability for sequenced DNA. Adv Biophys. 1983;16:1-52.