Зміна компонентного складу легкорозчинних білків калусних культур суниці з різним морфогенним потенціалом

Автор(и)

  • О. В. Колесніченко Національний аграрний університет УААН вул. Героїв оборони, 15, Київ, Україна, 03041 Автор
  • С. С. Малюта Інститут молекулярної біології і генетики НАН України Вул. Академіка Заболотного, 150, Київ, Україна, 03680 Автор

DOI:

https://doi.org/10.7124/bc.0004BC

Анотація

Здійснено пошук характерних біохімічних ознак морфогенезу за складом легкорозчинних білків у морфогенних та неморфогенних калусів суниці, а також білків – маркерів морфогенезу. Встановлено, що білковий склад морфогенних та неморфогенних калусів значно відрізняється. Кількість білків у морфогенному калусі в 1,4–1,6 раза вища, ніж у неморфогенному. Виявлено велику кількість зон, специфічних для кожного типу калусу.

Посилання

Murashige T, Skoog F. A revised medium for rapid growth and bio assays with tobacco tissue cultures. Physiol Plant. 1962;15(3):473–97.

Yablokova EV, Kiyamova RG, Tuleneva NM, Kolesnichenko EV, Gorshkova TA, Zheltonozhskaya LV. Composition of cellular walls in callus cultures of strawberries with different capacity to morphogenesis. Biopolym Cell. 1996; 12(2):56-61.

Lowry OH, Rosebrough NJ, Farr AL, Randall RJ. Protein measurement with the Folin phenol reagent. J Biol Chem. 1951;193(1):265-75.

Laemmli UK. Cleavage of structural proteins during the assembly of the head of bacteriophage T4. Nature. 1970;227(5259):680-5.

Завантаження

Опубліковано

1998-01-20

Номер

Розділ

Молекулярні механізми диференціювання